ВАСКРШЊА ПРИРЕДБА У СТУБЛЕНИЦИ

 У сусрет Васкрсу у ОШ "Милан Муњас" ИО Стубленица, на часу веронауке, одржанa свечанa Васкршњa приредба.

Издвојено одељење у Стубленици ОШ “Милан Муњас” из Уба у част Васкрслог Господа и Спаса Исуса Христа организовало је свечану приредбу. У програму су учествовали ученици веронауке, а у организацији учитељице Снежане Јовановић и вероучитеља Растка Алимпијевића. Свечани програм се приредио за наставнике, родитеље и остале госте, како би ова школа дала свој допринос у прослави Највећег и Најважнијег догађаја у историји људског рода, Празник над Празницима, Свето Васкрсење Јединог Човекољупца Господа Исуса Христа. Приредби су присустовали о. Милош Станојевић, парох стубленички са својом породицом, као и учитељица Милица Пушоња заједно са својим ученицима  из ИО Паљуви убске Основне школе.

Несвакидашњу радост коју Васкрс доноси најбоље се види код наших најмлађих који похађају верску наставу. Ученици су претходних дана својим стваралаштвом савладали нове технике у шарању јаја, цртању и певању песама посвећене Васкрсу. Тако су све то данас на свечаној приредби у току часа веронауке и приказали.

Програм је почео тако што су ученици из Стубленице прочитали пригодан текст о Празнику над Празницима. Затим су отпевали песме : “Васкршње јутро”, “Шарена јаја” (Лазар Димић), “Веселимо се Васкрсу” и песму “Људи ликујте” (Свети владика Николај Велимировић). Све ово је изазвало велики аплауз и нескривено задовољство присутних, који су после уживали у разгледању ученичких радова у част Васкрса.  Након тога о. Милош даривао је све ученике пригодним поклонима, а ученици су све присутне послужили посним колачима и соковима.

На крају свечаног програма учетељица Снежана Јовановић и вероучитељ Растко Алимпијевић захвалили су се свим присутнима на времену које су одвојили како би видели и чули шта су им то ученици припремили, надајући се да ће се, ако Бог да, на истом месту истим поводом, видети и следеће годинe.

 

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Галерија слика