ПРЕЂЕОСВЕЋЕНА ЛИТУРГИЈА СА МНОШТВОМ УЧЕНИКА ИЗ ТУЛАРА

Дана 07. фебруара 2018. године, треће недеље Васкршњег поста, у храму Свете Мајке Ангелине служена је Света Пређеосвећена Литургија. Литургији присуствовало велики број ученика веронауке.

У Архијерејском намесништву Тамнавском, у храму Свете Мајке Ангелине, служена је Света Пређеосвећена Литургија.Свету Литургију служио је протојереј Небојша Миливојевић и јереј Зоран Лазаревић уз саслужење ђакона Марка Рафаиловића. Током Литургије свештеници из околних храмова учествовали су, певајући за певницом, заједно сасвојим Архијерејским намесником протојерејем ставрофором Митром Миловановићем који се труди даприсуствује у свакој цркви свога намесништва током Часног поста и служења Свете Пређеосвећене Литургије.

На позив и иницијативу вероучитеља ђакона Марка Рафаиловића ученици од 1. до 8. разреда учествовали су на Богослужењу узимајући учешћа у изговарању молитвe Оче наш. На крају Богослужења отпевали су три духовне песмеСветог владике Николаја о покајању и посту. Током Свете Литургије неколико ученика се причестило као ипредходнe недељe . На часовима веронауке се разговара о причешћу, те се ученици договарају и планирају са својим родитељима.

У празничној беседи отац Небојша је рекао ``Драга браћо и сестре, драги ученици и децо који сте испунили овај Свети храм, Бог вам помогао што сте тако добри и марљиви на молитви о којој на вашим часовима веронауке учите. Такође сте учили да постоје Свете Литургије: Светог Јована Златоустог, Светог Василија, као и данашња Пређеосвећених дарова која се служи током Часног поста средом и петком. Ево, код вас, у вашој цркви и селу, једном у току поста се служи Литургија ова и ви сте дошли заједно са вашим вероучитељем ђаконом Марком који се моли заједно са свима нама свештеницима за све вас као и за ваше учитеље и наставнике коју су дошли са вама. Учите у школи, трудите се да будете добри људи, прави хришћани који поштују своју традицију, веру и обичаје. Никада не помишљајте да Бога псујете што знам да и не радите. Пост нам служи да увежбамо себе у врлинама и добрим делима. Чините један другоме и Бог ће и једном и другом помоћи. Живи и здрави били на много година.``

Проф. Јелка Панић

Галерија слика