НАШИ ДАРОВИ БОГОМЛАДЕНЦУ

У издвојеном одељењу ОШ „Јован Цвијић“  у Сувом Селу одржана је, пету годину за редом, креативна радионица „Наши дарови Богомладенцу“  у организацији верске наставе и учитељица.

 

НАШИ ДАРОВИ БОГОМЛАДЕНЦУ

     

    Креативна радионица окупила је децу из четири школе: Месараца, Сувог Села, Вуконе и Бељина, који су на свој креативан начин припремали дарове које би они даривали Богомладенцу Христу. Најпре су од учионице направили „Витлејемску шталицу“ у коју су унели сламу, од пластелина направили јагањце, и све оно што је по казивању Светог писма било присутно у радосној ноћи рађања Спаситеља света.

Свих 40 ученика певало је песму Светог Владике Николаја „Звезда се засја над белим селом, чудним Витлејемом“. Речи стиха: „Твоје злато нек је божанска истина, твоја смирна нек је молитва ухана, лиман нек је светлост божанске благодати, ако све то имаш можеш га даривати“ ученици су преточили у свој живот, тако што су на часовима веронауке осмислили представу која говори о хришћанским вредностима. Свој труд показали су пред родитељима , учитељима и директорком.

Свима присутнима обратила се учитељица Душица Симић следећим речима:  „Хвала вама свима што сте дошли. Наша школа је заиста премала по броју ученика али велика у љубави да се саберемо овде око сламе на којој деца се радују прославајући и очекујући рођендан Спаситеља“.  Након учитељице, заменик директора из Дебрца Бранка Судар рекла је: „Ви сте овде у географском смислу на више крајева, најудаљенији сте од матичне школе Дебрц, на крају сте и Шабачке и Ваљевске епархије, али сте јако вредни људи. Ученици који долазе одавде у матичну школу постижу запажене резултате из већине предмета. Вас неколико учитељица и вероучитељ направите веће дело од много јачих колектива који на располагању имају далеко већи број ученика и материјалне ресурсе. Зато сте ви посебни и ја свима вама честитам на томе. Свака вам част!“

Током радионице ученици претежно са својим мајкама, у недељи када се прослављају Материце, правили су ораснице и посне колаче са којима су се сви присутни послужили.  Тако су се мајке „одрешиле“ деци за предстојећи празник.

 

Ана Илић, професор разредне наставе

 

Објаву припремио: 

 Растко Алимпијевић, вероучитељ

 

Галерија слика