КВИЗ "ПРАВОСЛАВНА СЛАГАЛИЦА" У ТАМНАВСКОМ НАМЕСНИШСТВУ

Дана 21. марта 2019. године у ОШ "Душан Даниловић" у Радљеву одржан квиз "Православна слагалица". Ученици ОШ "Свети Сава" из Памбуковице освојили прво место у тамнавском намесништву.

         Благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског  Г. Милутина , друге недеље Часног поста, 21. марта 2019. године у организацији Канцеларије за веронауку, одржан је квиз  „Православна слагалица“ за основне школе  Тамнавског намесништва. Домаћин квиза је била  основна школа  „Душан Даниловић“ у Радљеву са директорком Светланом Максимовић  и вероучитељем  ове школе Марком Филиповићем. Директорка школе је срдачно дочекала децу  учеснике квиза и њихове вероучитеље из свих шест основних школа, организаторе квиза  јереја Далибора Чкојића, секретара Канцеларије за веронауку епархије ваљевске и ђакона и вероучитеља Драгана Станојевића из Ваљева, затим  архијерејског намесника тамнавског протојереја  Станишу Ђокића и надзорника за веронауку тамнавског намесништва протојереја Милана Ристивојчевића, надлежног пароха Мирослава Вукашиновића  и ђакона Ивана Јовановића,координатора за веронауку тамнавског намесништва,те представнике општине Уб и неколико директора основних школа. У квизу су учествовали ученици основних школа из Уба ,Лајковца, Памбуковице, Радљева, Бањана и Јабучја.

     Како и доликује,сваком послу и скупу,квиз је почео молитвом Оче наш .Све присутне су поздравили јереј Далибор Чкојић и ђакон Драган Станојевић,истакнувши да је циљ квиза сусрет ученика из више школа ,стицање знања и показивање стеченог, те је стога и сваке године квиз у новој школи. Уз упутства о начину извођења квиза и правилима игре,квиз је могао да почне.

      Након завршених  5 игара ,ученици су показали  веома запажено знање, а најбољи резултат постигли су ученици ОШ „Милан Муњас“ из Уба и ученици ОШ „Свети Сава „ из Памбуковице. Игра асоцијација је одлучила победника ,те су пласман у финале квиза остварили ученици ОШ „ Свети Сава“ из Памбуковице. На крају сви учесници квиза су награђени издањем Светог Писма Новога Завета  и осталим пригодним поклонима. За све учеснике квиза заједничким трудом школе и надлежног пароха Мирослава Вукашиновића домаћини су уприличили трпезу љубави.

 

                                                               Координатор за веронауку намесништва тамнавског,

                                                                                        ђакон Иван Јовановић

 

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Галерија слика