ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА "ВАСКРШЊИ ДАР" УЧЕНИКА ВЕРОНАУКЕ

Хуманитарна акција „Васкршњи дар“ прикупљања помоћи деци са сметњама у развоју из издвојеног одељења убске ОШ "Милан Муњас", успешно је завршена у четвртак 12. априла Светле седмице.

 

Хуманитарну акцију под називом „Васкршњи дар“, прикупљања помоћи за децу са сметњама у развоју Издвојеног одељења убске ОШ “Милан Муњас”, покренули су вероучитељи по благословом о. Милана Ристивојчевића, надзорника за веронауку тамнавског намесништва. Ученици веронауке су се у великом броју прикључили сакупљању помоћи.

У овој Светлој седмици, док траје  радост Празника над Празницима - Васкрса, када сви треба да се радујемо, чинимо милосрђе, али и да се  сетимо речи Господа Исуса Христа: „Када учинисте једноме од ове моје најмање браће, Мени учинисте“ (Мат.25,40), успешно је завршена Хуманитарна акција „Ваксршњи дар“.

Одазвали су се ученици убске ОШ „Милан Муњас“, на челу са вероучитељима Растком Алимпијевићем, Стефаном Радовановићем и Марком Филиповићем (ИО убске школе), бањанске ОШ „Рајко Михајловић“, на челу са ђаконом Марком Рафаиловићем, радљевске ОШ „Душан Даниловић“, на челу са вероучитељом Маријаном Матић - Калинчевић, памбуковачке ОШ „Свети Сава“ на челу са верочитељем Илијом Јокићем, лајковачке  ОШ „Миле Дубљевић“, на челу са вероучитељима Николом Николићем, Владимиром Јокићем и Бранимиром Терзићем, ученици ОШ” Димитрије Туцовић” из Јабичја, на челу са вероучитељем Златомиром Перићем,  као и ученици убске Гимназије „Бранислав Петронијевић“ на челу са вероучитељем Весном Нинковић. Овом хуманом гесту прикључила се и Хришћанска заједница „Свети Макарије Велики“ из Уба, на челу са о. Душаном Бабићем, која је деци даривала одећу бутика  „Боба“, дело кројачица Славице Матејић и Раде Васовић. Том приликом свим присутнима о. Душан је честитао најрадоснији хришћански празник. Деци са сметњама у развоју поред пакетића са школским приборим, играчкама и слаткишима, вероучитељи су уручили и велику количину одеће и обуће. Поред тога, доста ученика је дало новац, који ће се искористити за излет деце ове школе.

Присутнима се на почетку обратио координтор за веронауку тамнавског намесништва ђакон Марко Рафаиловић, који је првенствено деци и особљу ове школе, у своје име, као и у име свих вероучитеља и ученика веронауке, четитао Највећи хришћански празник - Васкрс. Затим нагласио значај овог хуманог геста јер љубав према Богу, доказујемо својом љубављу према ближњима.

Ученици веронауке, који су се прикључили овој хуманитарној акцији, показали су задовољство што су учествовали у овом великом и хуманом делу, али и жељу да се овакве хуманитарне акције организују више пута. Вероучитељи су били поносни на њих јер ученици на часовима  веронауке, нису научили само да верују, већ су своју веру потврдили и својим делима. Јер вера без дела је мртва, како је то наглашено у Јаковљевој посланици Новог Завета. Велико одушевљење и захвалност за овако дело ученика веронауке, видело се и код дефектолога ове школе Мирјане Јовановић, која је изразила жељу да ће се деци са којoм она ради овакви дарови уручивати не само за Васкрс, већ и за друге празнике.

 

Растко Алимпијевић, вероучитељ 

 

Галерија слика