ДАНИ АНЂЕЛА У ОШ „РАЈКО МИХАИЛОВИЋ“

Поводом Сабора светог Архангела Михаила, у народу знаном као Аранђеловдан, у ОШ „Рајко Михаиловић“ у Бањанима организвана је традиционална креативна радионица верске наставе „Дани анђела“.

Због епидемије вируса Ковид 19 одржана је у скраћеној форми, како се не би прекидао њен континуитет, и у складу са свим препорукама. За разлику од претходних година, када је манифестација окупљала преко 200 ученика матичне школе и издвојених одељења, овога пута у радионици је учествовало четрдесетак ђака трећег, четвртог и петог разреда из Бањана. Као и увек до сада, деца су имала задатак да служећи се различитим материјалима, техникама, а пре свега маштом и емоцијом, пренесу своје виђење властитог анђела чувара. По одлуци жирија, најбоље радове имали су четвртак Далибор Бојичић (награда за најлепша крила), ученица петог разреда Мила Милановић (анђео насликан воштаним бојама) и трећак Раденко Радојчић (анђео украшен зачинима). Аутори најбољих радова награђени су књигама, које им је уручила Весна Васић, директорка ОШ „Рајко Михаиловић“.

Креативну радионицу „Дани анђела“ 2008. године иницирао је и осмислио бањански вероучитељ, дипломирани теолог Марко Рафаиловић, а за непрекидно трајање ове манифестације заслуге припадају и руководству школе, свим просветарима и ђацима ОШ „Рајко Михаиловић“.

Д.Н.

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Погледајте и: