ТИМСКИ ДУХ - КАКО ДЕФИНИШЕМО И МЕЊАМО ТИМСКЕ ДОГОВОРЕ (ПРОЦЕДУРЕ)

Сваки уредник има слободу изражавања којом покушава да тему коју обрађује учини што занимљивијом и што читанијом. Са друге стране наши посетиоци сајт треба да доживљавају као јединствену целину под именом Храм Христа Спаситеља - Црква Уб. Због тога ми морамо да имамо јасне и прецизне договоре и да их се стриктно придржавамо. Овде ћемо укратко описати како и где дефинишемо те договоре, као и начин како и кад их мењамо.

ГЛАВНИ УРЕДНИК је одговоран да дефинише и мења стандарде. Уколико то учини заменик, преузима одговорност за оно што је дефинисао.

Процес дефинисања стандарда подразумева да су:

1) У складу са канонима СПЦ

2) Јасно и прецизно описани

3) Сви чланови из тима морају бити упознати са стандардима

4) Стриктно поштовани. Стандард мора бити стриктно поштован од свих чланова тима док се не донесе измена која га мења.

5) Променљиви. Свако може изнети предлоге и сугестије у вези са неким стандардом, али се раније усвојени стандарди морају поштовати док се другачије не дефинишу по горе описаној процедури. Предлози и сугестије се износе ГЛАВНОМ УРЕДНИКУ или свима на састацима уредништва.

6) Изузетак од стандарда не треба да постоји. Чим се појави изузетак, треба га описати и обухватити у стандарду.


Кључна улога код тимског рада је добра комуникација. Ако неко није упознат са договорима и новинама, сигурно их неће поштовати. Ако неко пак не разуме нешто, потребно је да одмах затражи додатно објашњење уместо да крене да ради ван договора.

Страна УРЕДНИШТВО, коју само ми видимо, већ има рубрике "УПУТСТВА И СТАНДАРДИ". Ово УРЕДНИШТВО је страна која нам се свима аутоматски отвара кад се улогујемо на део намењен уредницима. Ова страна ће бити кључ наше комуникације.

КАД ГОД СЕ НЕКО ОД ПРАВИЛА ДОГОВОРИ ИЛИ ПРОМЕНИ, МОРА БИТИ ОПИСАНО У УРЕДНИШТВУ У ДЕЛУ "УПУТСТВА И СТАНДАРДИ". ОБЈАВЉИВАЊЕМ ПРОМЕНА НА ОВОЈ СТРАНИ, СМАТРАЋЕМО ДА СУ СВИ УПОЗНАТИ СА НОВИМ ДОГОВОРОМ, ДА НОВИ ДОГОВОР ВАЖИ И ДА СЕ СВИ ИЗ ТИМА МОРАЈУ ПРИДРЖАВАТИ НОВИХ ПРАВИЛА.

За додатне ифнормације у вези нових правила и стандарда, уколико нешто није јасно, слободно контактирајте ГЛАВНОГ УРЕДНИКА или његовог заменика.

"Где су двоје или троје у име моје, и ја сам са њима"

Храм Христа Спаситеља - Црква Уб

аутор: Душан Петровић