ЕГИНА - АТИНА - ЕВИЈА - 25 АВГУСТ 2016

 Испод прочитајте шта се обилази и кликните да прочитате искуства других са претходних ходочашћа:

  • 1. дан Ваљево - Атина: Полазак из Ваљевa у поподневним сатима, пут преко Београда и могућ улазак путника дуж аутопута .Обилазак    манастира свете Петке у кланцу Темпи.
  • 2. дан Атина Долазак у Атину у поподневним сатима.смештај у хотел, слободно време, ноћење.  
  • 3. дан Атина -  Камариза - Егина:- Одлазак на Литургију у манастир у Кaмаризи, кога Грци зову   "Хитна помоћ“. Литургија, разговор и Благослов старца Нектарија Виталиса, живог сведока, кога је свети Нектарије Егински излечио од рака на плућима.
  • Пантократор.Обилазак  манастира Пантократор у близини Атине. Посета манастиру Пантократор за кога је Преподобни старац Порфирије Кавсокаливит рекао да је највећа светиња на тлу Грчке. Поклоњење моштима мученика Пантократорских страдалих од Турака. Разговор са игуманијиом манастира мати Стилианом, духовним чедом Старца Порфирија.
  • Егина - пловидба трајектом до Егине. Смештај у манастирски конак, поклоњење моштима светог Нектарија Егинског Чудотворца. Присуствовање вечерњој служби

 Кликните да прочитате искуства из Камаризе са ранијег ходочашћа

 Кликните да прочитате искуства из Пантократора са ранијег ходочашћа.

  • 4.дан Егина - АтинаЛитургија и обилазак манастирског комплекса на Егини присуствовање Акатисту светом Нектарију. Одлазак до пристаништа,  укрцавање у трајект за Пиреј.

Кликните и прочитајте текст о Светом Нектарију и манастиру на Егинa 

5.дан Атина -Евија: Одлазак на Евију и поклоњење моштима Светог Јована Руса. Одлазак у манастир Светог Давида. Ноћење. Литургија и обилазак манастирског комплекса. Повратак за Србију.

Кликните и прочитајте текст о поклоњењу моштима Светог Јована Руса

Кликните и прочитајте текст о манастиру Светог Давида Евијског

  • 6 дан.Београд. Долазак у Србију у јутарњим часовима.

 

Братство манастира Јовања вас позива да нам се  придружите на ходочшћу светињама Грчке цркве.

 

Са благословом владике ваљевског Милутина   ходочастимо светињама Грчке цркве и светом Нектарију Егинском.   Духовник овог ходочашћа је архимандрит Михаило Биковић.

 

Прилог за трошкове путовања је 165 еура у динарској противредности.

 

ПРОЧИТАЈТЕ ИСПОД ОПШТЕ НАПОМЕНЕ ЗА ПУТ

- НОЋЕЊА Хотелски смештај је у Атини а на Егини је смештај у манастирском конаку( или хотелу на Егини што зависи од завршетка радова на манастирском конаку)

- Обавезно понети важећи пасош

- Паузе се праве на местима где има хране али је пожељно имати и нешто прикладне конзервиране, суве хране за пут.

- Препоручујемо да испишете или одштампате латиницом имена оних за које се молите. Ове спискове можете остављати  по манастирима где ће бити поменути на Лутургијама.

- Ко има жељу и потребу да се Причести требало би да се постом,молитвом и исповешћу код свог Духовника, спреми за Причест.

 

Пријаве до 20.08 2016 год позивом и смс поруком на број телефона 064/9807339 и 064/2569741 и на број 069 /1390013

 

 Братсво манастира Јовања

 

 

Галерија слика