ВАСКРШЊИ КВИЗ ИЗ ВЕРОНАУКЕ У СУВОМ СЕЛУ

 У ОШ “Јован Цвијић” у Сувом Селу осму годину заредом одржава се локални квиз из веронауке и народне традиције у којем учествују  ученици из Сувог Села, Месараца и Вуконе.

Као и сваке године, организатор квиза је учитељица Милена Николић у сарадњи са вероучитељем ђаконом Марком Рафаиловићем и колегама учитељима: Душицом Симић, Милицом Живановић и Милошем Чолићем.

Новоизабрани директор школе Александар Бркић  одушевио се креативном и веома приступачном методом рада вероучитеља и учитељице рекавши: “Сећам се када сам почео да тражим запослење у овој школи, увелико је тада радио вероучитељ Марко. Уз дужно поштовање према раду вероучитеља и учитељице, могу слободно да кажем да сам много тога од њих научио. Ви сте, децо, јако вредни, а имате од кога и да научите. Честитам победницима, и желим да нагласим да сви заједно побеђујемо, и да узрастамо у сваком позитивном смислу. Увек радо долазим у ову школу и трудићу се да сваке године будем са вама. Живели!”

Радни део квиза почео је молитвом Богу, и тропаром Светом Владики Николају. Након тога ђакон Марко Рафаиловић објаснио  је појаву  Благодатног огња, који сваке године силази са небеса, од Бога послат, до гроба, где је био положен Син Божији, Господ Исус Христос, палећи свеће искључиво православном патријарху. Ученици, изненађени необичном и несвакидашњом причом, постављали су питања која су им помогла да што боље  схвате велику милост Божију, која се излива на православне хришћане.

Учитељица Милена Николић водила је квиз у ком су сви ученици активно учествовали, а нарочито се истакла Марија Морачанин, која је добила вредну награду као симболични победник у својој школи. Након веома занимљивих и креативних питања повезаних са празником Васкрсења Господа Христа ученици су приступили и украшавању васкршњих јаја. Цело сабрање се завршило духовном песмом Светог Владике Николаја, а радосни ученици са украшеним јајима отишли су својим домовима, спремајући се за празник и пролећни распуст.

Учитељица Милена Николић

Објаву припремио Мирослав Ранисављевић

Галерија слика