ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОУНАУКЕ УЧЕНИКА ТАМНАВСКОГ НАМЕСНИШТВА

У ОШ „Рајко Михаиловић” у Бањанима 21.4.2017. године одржано је такмичење из веронауке ученика на којем је учествовало шест основних школа Тамнавског намесништва.

Домаћини школе директорка Весна Васић и вероучитељ ђакон Марко Рафаиловић припремили су и организовали целокупно такмичење. Директорка школе Весна Васић поздравила је учеснике речима: „Драго ми је што је по први пут у нашој школи организовано такмићење свих ученика из наше општине, као и што је наш вероучитељ ђакон Марко предложио и прихватио да наша школа буде домаћин и организатор такмичења. Хвала свима вама што сте се одазвали позиву. Посебно се захваљујем вама, прото Митре и оче Милане, а хвала и госпођи Светлани директорки школе из Радљева што је дошла данас да нам буде гост“.

Радни део такмичења водио је протојереј  Милан Ристивојчевић и ђакон Драган Станојевић. Свака група имала је по 4 учесника, а после пет тестова и врло креативних питања у финале су ушли ученици из Уба и Бањана. Прво место освојили су ученици ОШ „Милан Муњас“ из Уба са незнатном разликом бодова од другопласираних ученика из Бањана. Податак  који много говори о знању и труду како ученика тако и вероучитеља Тамнавског намесништва је тај да је разлика резултати у бодовима била  у распону  од 2 до 10, па тако школа из Уба има 119, из Бањана  104, из Радљева 102, из Лајковца 101 ,из Јабучја 100, из Памбуковице 98, а то је и коначан пресек стања знања.

Након проглашења резултата присутнима се обратио протојереј-ставрофор Митар Миловановић, архијерејски намесник тамнавски, речима: „Христос Васкрсе! Децо, срећан вам празник вечног живота! Веома се радујем што сте показали велику љубав и труд према веронауци који се огледају у вашем показаном знању на данашњем такмичењу. Највећи успех вашег знања и труда биће када све што сте научили примените у вашем будућем животу и тако постанете прави Христоносци и Светосавци. Хвала домаћину директорки и вероучитељу ђакону Марко Рафаиловићу на изванредној организацији и љубави коју су показали у свакој прилици на пољу веронауке.“

Такмичење се завршило за трпезом љубави коју је приредио ђакон Марко са супругом и директорка школе како за сву децу, тако и за све вероучитеље и људе који учествовали у организацији такмичења.

 Директорка школе Весна Васић

 

Објаву припремио Мирослав Ранисављевић

 

Галерија слика