СВЕТИ САВА У ЛАЈКОВАЧКОМ ХРАМУ

АНЂЕОСКИМ ГЛАСОМ ДЕЦА ПЕВАЛА И РЕЦИТОВАЛА ПЕСМЕ О СВЕТОМ САВИ.На дан Светог Саве 27. јануара 2018. године у храму Светог Димитрија у Лајковцу свечано је служена Света Литургија којом је началствовао отац Милан Васиљевић. Тог дана сабрало се мноштво верног народа и доста родитеља са својом децом који су дошли да својим молитвеним присуством и учешћем у обележавању празника Светог Саве, увеличају прославу и уједно се присете значаја Светог Саве, за васколики род хришћански, српски и појединачно, за духовни раст и правилан начин живљења сваког од нас.

 

Протонамесник и старешина цркве у Лајковцу отац Томислав Матић, подсетио је присутни верни народ о улози духовној, државотворној, књижевној, градитељској, покровитељској, просветној коју је Свети Сава имао у нашем народу и да без њега не бисмо било ово што смо данас.

По завршетку Свете Литургије, многобројна деца као и најмлађи из ПУ ,,Лептирић“ из Лајковца у пратњи својих вааспитачица, испред црквеног иконостаса анђеоским гласом рецитовала су и певала песме посвећене Светом Сави. Сваком детету је уручен поклон и на тај начин радост деце поводом овог великог српског и хришћанског празника, била је још већа.  Насмејана лица деце и видљиво осећање радости у очима и осмесима најмлађих, дирнуло је све присутне вернике, и уз помоћ деце осетио се дух Светог Саве, дух заједнице по Христу Богу, којем је целог живота и тежио наш просветитељ Свети Сава. У најбољем расположењу, деца, њихови родитељи и верни народ, по завршетку учествовања деце у програму, отишао је својим  домовима да у миру са својим ближњима наставе са побожним сећањем на Светог Саву.

Златко Перић     

Галерија слика