СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ЦРКВЕ У ВУКОНИ

Успење Пресвете Богородице - слава цркве у Вукони.  Уз учешће бројних парохијана и гостију свечано је прослављен празник у народу познат и као Велика Госпојина.

У суботу, 28. августа 2021. године, црква у Вукони прославила је храмовну славу празник Успења Пресвете Богородице. Светом Литургијом началствовао је умировљени свештеник из Бањана  Јован Милошевић, уз саслуживање свештеника тамнавског намесништва Томислава Матића, Александра Ћосића и Зорана Марковића. Свету тајну исповести пред причешће вршио је свештеник Марко Рафаиловић. Мноштво верног народа приступило је Светом причешћу. За певницом су били чланови певнице  цркве у Убу.
О значају празника беседио је отац Зоран Марковић.
Након Свете Литургије, опхода око цркве, ломљења славског колача и освећења жита, уследила је трпеза љубави коју је припремио свештеник Иван Јовановић, новопостављени старешина цркве у Вукони заједно са црквеним одбором и парохијанима.
Током славске трпезе отац Иван се захвалио свим приложницима и онима који су учествовали у припремању славе и поздравио присутне госте и парохијане.

Мирослав Ранисављевић
   

Погледајте и: