СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ У ЦРКВИ У ТУЛАРИМА

У Архијерејском намесништву тамнавском, у храму Мајке Ангелине у Туларима 12. маја. 2017. године свечано је прослављен  празник Светог Василија Острошког великог српског и православног молитвеника пред престолом Господа.

Свету Литургију служио је јереј Зоран Лазаревић уз саслужење ђакона Марка Рафаиловића. Професорке Јелена Николић, Јелена Мајсторовић, Биљана Јовановић, Ивана Глишић и Гордана Арнаутовић са свим ученицима од првог до осмог разреда присуствовали су Светој Литургији, и активно учествовали са своје позиције верника, певајући духовне песме Светог Владике Николаја Велимировића.

У беседи отац Зоран је истакaо: ”Веома ми је драго што вас видим драга децо и драги професори данас овде у храму Божијем на молитви. Свети Василије је велики молитвеник пред престолом Бога , увек се трудите да се молите Богу и његовим светима. Добро организована веронаука у нашим школама приводи децу цркви Христовој и то је јако лепо, хвала Богу што је то тако. Видим све професоре као праве учитеље не само овосветског знања и потреба савременог човека него и Христовог Јеванђеља као јединог пута који води сваког човека у живот вечни. Славимо Бога и светог Василија Острошког на много година, да би смо се једног дана радовали у рајском насељу.‟

Изразитим трудом и залагањем свештеника Зорана и верног народа, храм Мајке Ангелине сваког месеца постане богатији за још једну фреску на зиду. Најновија фреска је Светог Владике Николаја и Светог Јустина Ћелијског која ће бити довршена у овом месецу. Целокупни храм се осликава и богати ликовима Светих Божијих угодника, и композицијама из овоземаљског живота Спаситеља Господа Исуса Христа и Мајке Божије.

Након молитве вероучитељ Марко и професори вратили су децу у школу на редовну наставу, радујући се још једном дану, Славећи Бога живог!

Професорка математика Јелена Мајсторовић

 

Објаву припремио Мирослав Ранисављевић

Галерија слика