ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА У ОШ ,,ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ" У ЈАБУЧЈУ

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ У ЈАБУЧЈУ. У ОШ ,,Димитрије Туцовић“ у Јабучју свечано је прослављена школска слава посвећена Светом Сави. У лепом амбијенту школског хола, окупили су се ученици школе, наставно особље и многобројни родитељи, како би својим присуством улепшали и обогатили културно уметнички програм који су ученици припремили са својим наставницима.

 

Прослава Светог Саве отпочела је обредом благосиљања и ломљења славског колача од стране свештеника Милорада Андрића и Зорана Марковића из Јабучке цркве у 10 и 30 часова. Славски колач преузео је од директора школа Александра Лукића, домар школе Милоје Марковић. Након кратког поздравног говора директора школе Александра Лукића присутним ученицима, родитељима и наставном особљу школе, школски хор је извео химну Светом Сави а после тога је од стране ученика изведен одлично припремљен културно уметнички програм посвећен Светом Сави.

По завршетку програма присутним ученицима су додељени поклон пакетићи од стране управе школе, након чега су се ученици и родитељи разишли својим кућама. Прослава је завршена око 12 часова.

 

Златко Перић

Галерија слика