РЕНЕСАНСА ХРАМА РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У НОВАЦИМА

ХРАМ ЦАРИЦЕ НЕБА И ЗЕМЉЕ СИЈА НОВОМ БОЖЈОМ БЛАГОДАЋУ. Први пут у последње  четири деценије Храм Рођења Пресвете Богородице у Новацима  значајно је реновиран захваљујући свештенику Срђану Филиповићу, који је и старешина овог храма од 7. јануара 2007. године, као и помоћи локалних власти и добротвора.

              Обнова торња са звоником трајала је од јуна до новембра 2013. године и том приликом замењен је дотрајали лимени кров уместо кога је стављен бакарни укупне површине 225 квадратних метара. Кров су радили мајстори  Дејан и Милош Павловић-Казанџије, браћа из Коцељева чији је отац Павловић Милорад исти кров опшивао пре четрдесет година. Бакар за кров обезбедила је Скупштина Општине Уб, а новац за радове прикупљен је захваљујући донацијама верника. Највећи приложници су браћа Јовановић, браћа Близањац, Никола Петровић и Никола Тодоровић, сви из суседног села Трлић.

Текст, Слободан Иветић редитељ

             Искреном хришћанском љубављу, братски се захваљујемо господину Слободану Иветићу на уступљеним фотографијама храма  Рођења Пресвете Богородице,  који је и камером забележио све фазе обнове торња и звоника.

Припремио, Златко Перић

Галерија слика