ПНХЗ из Лајковца посетила ЦО Вукона

У недељу 12. децембра 2021. године  део Православне народне хришћанске заједнице при храму Светог великомученика Димитрија  из Лајковца посетио је Црквену општину Вукона. Духовник ове ПНХЗ је отац Предраг Велимировић доскорашњи парохијски свештеник вуконски.

Тога дана отац Предраг Велимировић служио је Свету литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Вукони, први пут након преласка у другу парохију. Саслуживао је отац Иван Јовановић садашњи вуконски парох, а певница је била „појачана” појцима Храма Светог великомученика Димитрија из Лајковца.

У својој беседи отац Предраг је истакao да је са посебним емоцијама служио ову Литургију у Храму у којем је провео претходних 7 година са верним народом. Истакао је да, иако сада службује у другој парохији, у молитвама остаје и са својим доскорашњим парохијанима, јер Бог је љубав, а за њу не постоји ни временско ни просторно растојање. Ово потврђује и чињеница да смо се сабрали у Вукони упркос правој снежној мећави. Свом наследнику, свештенику Ивану, пожелео је да настави да сабира верни народ и утврђује га у вери. 

На крају Литургије оцу Предрагу је уручен пригодан поклон за успомену на време које је провео у Вукони и молитвено сећање на парохијане. Потом је уследила трпеза љубави коју су заједно припремили парохијани из Вуконе и гости из Лајковца.

Текст и фотографије: Мирослав и Живана Ранисављевић

Погледајте и: