ЈАГЊЕ ГОСТ НА ЧАСУ ВЕРОНАУКЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У ТУЛАРИМА

На празник Благовести, 7.4.2017. године,  у основној школи у Туларима одржана је креативна радионица "У сусрет Васкрсу".

                  
Сабрање је почело у Цркви Мајке Ангелине, где су  ученици од првог до осмог разреда учествовали на Светој литургији, коју је служио јереј Зоран Лазаревић. Током Свете Литургије ученици су певали  и активно учествовали са своје позиције православних верника, а нарочито на причасном, када су отпевали духовне песме Светог Николаја  "Славимо те, Христе Боже" и "Благовести". Након молитве у цркви деца су се са својим учитељима и вероучитељем ђаконом Марком Рафаиловићем  вратила  у школу.
Након доручка ђаци су почели да украшавају васкршња  јаја,  користећи разне технике, а првенствено восак, као традиционалну технику украшавања.  Учитељице Јелена Николић и Ивана Глишић помагале су деци да што лепше и креативније осликају јаја. На изненађење свих запослених, а нарочито ђака, на креативан час вероучитељ ђакон Марко  унео је јагње које је недалеко од школе на ливади пасло.  Деца, пуна љубави према безазленој  животињи, обрадовала су се,  а онда је кренула духовна песма.
После радости вероучитељ је отпочео причу о Господу Христу као жртви за све нас, објашњавајући да је јагње симбол Христа и да ускоро празнујемо Велику недељу, недељу Његовог страдања.  Свети Јован Крститељ, када је видео први пут Господа Христа, рекао је пророчке речи "Гле Јагње Божје које носи грехе целог света", указујући тако на Христов долазак и спасење човечанства.  Након  веома необичног и занимљивог часа веронауке и креативне радионице ученицима су подељене награде у виду књига за најлепше осликано јаје, а мало јагње је враћено на ливаду.


Професорка  математике Јелена Николић

Објаву припремио Мирослав Ранисављевић

Галерија слика