ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ТАМНАВСКОГ

Исповест свештенства Архијерејског намесништва тамнавског обављена је у храму Покрова Пресвете Богородице у Радљеву. Овом светом чину присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Исихије.

У среду треће недеље часног поста 23/10. марта 2022. лета Господњег, свештенство Архијерејског намесништва тамнавског приступило је Светој тајни исповести.

Светом Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је протојереј Душан Бабић, уз саслужење протонамесника  Милана Васиљевићапароха у Лајковцу, јeреја Дејана Рикановића пароха у Бањанима, протонамесника Зорана Лазаревића пароха у Туларима  и ђакона Стефана Радовановића.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Ваљевског Г. Исихија исповест свештеника извршили су старешине манастира Лелић и Јовања, игуман Георгије и архимандрит Михаило.

По благослову Преосвећеног владике на Литургији је проповедао протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник први ваљевски.

„Стадо се може напасати само на Светој Литургији и зато је пастирско служење неодвојиво од свештенослужења. Пастир је мегафон јеванђеља Христовог-хране која је потребна свим људима у свим временима, а данас можда посебно, будући да је ово време-време лажне апокалипсе, лоших вести, тријумфа зле судбине... Сваки пастир, који људима сведочи јеванђеље, не сме пристати на подвалу света, не губећи из вида да постоје процеси у којима свет напредује и у којима иде низбрдо. Пастир не сме да храни стадо страхом од гладних година, већ да му указује где је заправо простор јединог нашег бесконачног напредовања. То је наше напредовање у подвигу, које води до мере раста висине Христове“-истакао је отац Дарко.

Након Свете Литургије и исповести свештеника, уследио је братски састанак Владике Исихија и свештенства тамнавског намесништва на којем се разговарало о богослужењу,исповести,причешћу и многим другим важним темама.

Свештеник домаћин,протојереј  Мирослав Вукашиновић парох радљевски у сали црквеног дома припремио је трпезу љубави за Епископа и у Христу браћу свештенике.

 

Објаву припремио

Стефан Радовановић,ђакон

Погледајте и: