БАДЊЕ ВЕЧЕ И БОЖИЋ У ЦРКВИ У ВУКОНИ

НЕКА СВАКО ОД НАС ОВИХ ДАНА ХРИСТОВОГ РОЂЕЊА ПРОНАЂЕ И ОБНОВИ МИР И ЉУБАВ У СЕБИ. Уз присуство великог броја верника радосно је дочекано и прослављено Бадње вече у цркви Успења пресвете Богородице у Вукони.

 

Вечерње Богослужење је служио протојереј о. Душан Бабић старешина храма. Потом је уследило уношење и освећење бадњака. Након тога је обављен опход око храма, а  затим  полагање и паљење бадњака. Потом је у храму о. Душан Бабић  обрадовао многобројну  децу слаткишима сакривеним у слами –Христовој постељи.  Озарена  дечија лица и осмех су најлепши божићни поклон свима који су то вече били у храму и порти.  Одрасли су  у порти послужени куваним вином, а ватромет који је уследио уклопио се у искре бадњака и  вече препуно утисака и  боја.

На Божић одржана је света литургија, прочитана божићна посланица и обављена Света тајна причешћа.

Нека  свако од нас током ових дана радости пронађе и обнови мир и љубав у себи и пренесе их на све око себе. Да љубав управља нашим животима и помогне нам да победимо мржњу и зло око себе. Тако смирени, испуњени љубављу и истрајни у вери одолећемо свим искушењима.

Радосно прослављајући рођење Богомладенца молимо се да уз његову помоћ обавимо и одређене  радове у наступајућој години и то: молерски радови у црквеном дому, израда собрашнице и чесме у порти, етажно грејање у парохијском дому.

 Недавно је на месту старог парохијског дома постављен  вајат из 1927 године.  Дародавац је породица Николе Антонића из Вуконе. Црква им благосиља, а њихова добра дела да се умноже.

Мир Божији, Христос се роди-ваистину се Христос роди.

Дописник црквене општине Вукона

Мирослав Ранисављевић

Припремио, Златко Перић

Галерија слика