Записник са 004 (четвртог) састанка Уредничког одбора

ЧЕТВРТИ САСТАНАК УРЕЂИВАЧКОГ ОДБОРА
ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ

Одржан дана 1
7.01.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Биљана Живановић, Златомир Перић, Милан Радојчић, Александар Стојановић,

1)    Тим констатовао напредак у поштовању раније дефинисаних стандарда. Још пар детаља да се усагласе (фотографије, ЕНТЕРИ у тексту) и може се рећи да смо уигран тим.

 1. Договорено је да Биљана не пребацује више текст у нове пасусе и да старе објављене текстове у рубрици ПОУКЕ среди да свака поука буде у једном пасусу.
 2. Златомир слике ниског квалитета да замени са бољим, и ако нема адекватне фотографије светаца, да користи друге духовне слике али бољег квалитета фотографије. И ово треба урадити за све текстове које је до сад објавио.

2)    Душан Петровић усмено презентовао нацрт будуће прве верзије организације тима. До следећег састанка овај документ ће се наћи на странама УРЕДНИШТВО

3)    У новинама ГЛАС ТАМНАВЕ изашао нешто скраћен текст о стартовању сајта али и још један текст о Бадњој вечери.

4)    Душан је објаснио и да се тренутно ради на техничким решењима за ЛИКЕ и ШЕР на Фејсбуку. Значај ових веза је такође представљен тиму.

5)    Констатовано да рубрика ЦРКВА дефинитвно треба да добије под категорију ЖИТИЈА СВЕТИХ за коју ће садржај водити Златомир. Ово је први пример додавања нове (под) рубрике, од како је сајт кренуо.  О овоме  је причано и раније. Рубрике нису непроменљиве и непрошириве. Како се буде појављивало више садржаја на сајту, тако ћемо их ми груписати по новим рубрикама предвођених са уредницима.

Практично одмах, Влада треба да отвори ову нову подрубрику и да јави Златомиру, а Златомир ће све раније текстове само пребацити у ову нову продрубрику.

6)    Технички детаљи и унапређења

 1. Златомиру треба омогућити приступ рубрици ТАМНАВСКО НАМЕСНИШТВО. Ова рубрика се до даљњег понаша као и остале јавно не видљиве рубрике
 2. Технички проблем код тектова који се објаве са датумом објаве „у напред“. Уредник такав текст више не може да провери јер му је не видљив до времена објављивања
 3. Нова рубрика ЖИТИЈЕ СВЕТИХ не треба да има могућност ГЛАСАЊА. Није прилично оваквом садржају.
 4. Александар Стојановић, нови члан, треба да добије приступ сајту. За почетак ту су само ТЕСТ и У ПРИПРЕМИ СТРАНЕ, а по прихватању неке рубрике и остало. Емаил је: sasaub@gmail.com
 5. Распоред Богослужења поново поменут као приоритет. Ако нема неко друго брзо решење, једном месечно би могао да се објављује ПДФ документ.

7)    Остатак, састанка и његов већи део био је изношење и коментарисање разних идеја за будуће рубрике и текстове.

 1. Милан Радојчић предложио Монографију и Милански Едикт
 2. Биљана Живановић предложила да се објављују разне конкретне духовне приче људи. Душан предложио назив МОЈА ДУХОВНА ПРИЧА за ову рубрику.
 3. Сале Стојановић предложио КВИЗ питања из духовности
 4. Златомр предложио активирање деце кроз снимке рецитовања
 5. Отац Милан предложио развој дискусија и објава на тему МОРАЛА.

 

ДА СЕ НЕ БИ ЗАДРЖАЛИ И ОСТАЛИ САМО НА ИДЕЈАМА, аутор овог извештаја предлаже да сви размисле о овим идејама, да своје коментаре за ове идеје напишете у коментару овог извештаја.

 

На следећем састанку да дефинишемо коју ћемо рубрику прво покренути, а затим одредимо и УРЕДНИКА, датум пуштања и тип промоције.

 

Без материјализације и конкретизације, ове добре идеје умиру.

 

8)    Следећи састанак уредништва заказан је за четвртак, 24.01.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

 

Извештај написао:

Душан Петровић
заменик главног уредника