
Рецепт за посне штрудлице. Замесите тесто, премажите филом, уролујте и испеците. Баш хрскаве и укусне. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
Тесто
-1 маргарин
-1 шољица уља
-150 г шећера
-1 кашичица соде бикарбоне
-2 кашичице јабуковог (или винског) сирћета
-9 кашика воде
-600 г брашна
-рендана кора од пола поморанџе
Фил
-џем од вишања (или кајсија)
-250 г шећера
-250 г млевених ораса
-шећер у праху, ванилин шећер (за посипање)
ПРИПРЕМА
Умутити маргарин са шећером, додати уље, воду, сирће и брашно помешано са содом бикарбоном. Замесити тесто и поделити на 3 дела. Од сваког дела развући кору и потом је премазати џемом, посути шећером и млевеним орасима и потом савити у ролну. Ролне поређати у плех обложен папиром за печење и оставити да одстоје 15 минута. Пећи на температури 180°-200° целзијуса око 20 минута (док не порумени). Печене штрудлице премазати уљем и посути прах шећером са ванилом.
За све љубитеље штрудле припремили смо још један рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић по рецепту Невенке Лазаревић из Вуконе.