РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ШТРУДЛИЦЕ

Рецепт за посне штрудлице. Замесите тесто, премажите филом, уролујте и испеците. Баш хрскаве и укусне. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

Тесто

-1 маргарин

-1 шољица уља

-150 г шећера

-1 кашичица соде бикарбоне

-2 кашичице јабуковог (или винског) сирћета

-9 кашика воде

-600 г брашна

-рендана кора од пола поморанџе

Фил

-џем од вишања (или кајсија)

-250 г шећера

-250 г млевених ораса

-шећер у праху, ванилин шећер (за посипање)

ПРИПРЕМА

Умутити маргарин са шећером, додати уље, воду, сирће и брашно помешано са содом бикарбоном. Замесити тесто и поделити на 3 дела. Од сваког дела развући кору и потом је премазати џемом, посути шећером и млевеним орасима и потом савити у ролну. Ролне поређати у плех обложен папиром за печење и оставити да одстоје 15 минута. Пећи на температури 180°-200° целзијуса око 20 минута (док не порумени). Печене штрудлице премазати уљем и посути прах шећером са ванилом.

За све љубитеље штрудле припремили смо још један рецепт овде.

 

Објаву припремила Зорица Ранисављевић по рецепту Невенке Лазаревић из Вуконе.