
Рецепт за ПОСНИ СЛАДОЛЕД припремљен од воћа – освежење за вреле летње дане и посластица коју могу узимати дијабетичари. Посластица је врхунска, здрава и посна на води. Љубитељи ХРОНО КУХИЊЕ овај рецепт радо припремају ...
Све што је потребно за припрему ПОСНОГ СЛАДОЛЕДА (ВОЋНОГ СЛАДОЛЕДА) је свеже ВОЋЕ и КАКАО. Можете користити било које воће по вашем избору и то свеже или смрзнуто, што значи да вас сезонска понуда неће ограничавати.
За пример ПОСНОГ СЛАДОЛЕДА у овом чланку користили смо банане и јагоде. САСТОЈЦИ: ДОДАТНИ САСТОЈЦИ ПО ИЗБОРУ - 1 кашчица цимета - шећер по жељи (уколико се користи, није за хронере и дијабетичаре) - 100 гр. посног шлага - 5-6 корнета - мало дробљене посне чоколаде |
![]() |
![]() |
ПРИПРЕМА: Све то сипати у посуде и расхладити у фризу |
Служити хладно као сладолед.
Пријатно. |
Објаву припремила
Јелена Станић