РЕЦЕПТ за ПОСНИ СЛАДОЛЕД

Рецепт за ПОСНИ СЛАДОЛЕД припремљен од воћа – освежење за вреле летње дане и посластица коју могу узимати дијабетичари. Посластица је врхунска, здрава и посна на води. Љубитељи ХРОНО КУХИЊЕ овај рецепт радо припремају ...

 

Све што је потребно за припрему ПОСНОГ СЛАДОЛЕДА (ВОЋНОГ СЛАДОЛЕДА) је свеже ВОЋЕ и КАКАО. Можете користити било које воће по вашем избору и то свеже или смрзнуто, што значи да вас сезонска понуда неће ограничавати.

 

За пример ПОСНОГ СЛАДОЛЕДА у овом чланку користили смо банане и јагоде.

САСТОЈЦИ:
- 4-5 банана
- 300 гр. јагода
- 1 кашчица какаоа праха

ДОДАТНИ САСТОЈЦИ ПО ИЗБОРУ

- 1 кашчица цимета

- шећер по жељи (уколико се користи, није за хронере и дијабетичаре)

- 100 гр. посног шлага

- 5-6 корнета

- мало дробљене посне чоколаде

Посни сладолед - Воћни сладолед - састојци банене, јагоде и какао 
 Посни сладолед - Воћни сладолед - расхлађен, пред сервирање

ПРИПРЕМА:
У блендер ставити банане са 1 касицицом какао праха и све то заједно изблендирати.
Поступак поновити са јагодама (ко воли може додати какао и са јагодама). У нашем примеру јагоде су миксане без какаоа.

.
Све то сипати у посуде и расхладити у фризу

 

Служити хладно као сладолед.


Можете нам на емаил (recepti@crkvaub.rs) јавити ваше мишљење и ваше комбинације овог рецепта заједно са фотографијама и утисцима.

 

Пријатно.

Објаву припремила

Јелена Станић

Галерија слика