РЕЦЕПТ ЗА СПАНАЋ СА БЕШАМЕЛ СОСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА

Рецепт за спанаћ са бешамел сосом и куваним јајима.  Поређајте у тепсију спанаћ, кувана јаја и сланиницу, прелијте све то бешамел сосом, запеците и уживајте у изузетном укусу. За дане када није пост.

 САСТОЈЦИ

-0.5 кг спанаћаRecept za spanać sa bešamel sosom i kuvanim jajima_jelo u tepsiji nakon pečenja

-6 куваних јаја

-неколико режњева сланине

За бешамел сос

-4 чена белог лука

-1 дл уља

-1 дл млека

-3 кашике брашна

-со, бибер, суви зачини

 

 

 

ПРИПРЕМА

Спанаћ очистити, опрати, прелити топлом водом и оставити да мало одстоји. Оцедити га и поређати у мању тепсију, посолити, а затим преко поређати кувана јаја сечена на колутове, прелити бешамел сосом и све прекрити режњевима сланине. Убацити у загрејану рерну и кратко запећи док сланина не порумени.

Бешамел сос

Бели лук ситно исецкати и пропржити на мало уља, потом долити остатак уља и додати брашно и пропржити га али да остане бело или док не добије светло жуту боју. Прелити топлим млеком, посолити, побиберити, додати суви зачин и кувати док се не згусне уз стално мешање да се не створе грудвице.

Рецепт за укусну чорбу прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић