РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ШТРУДЛУ СА ВИШЊАМА

Рецепт за посну штрудлу са вишњама. Замесите тесто, направите јуфке, растањите их, поспите вишње, уролајте и испеците. Права посластица за дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

Тесто

-1 кг брашна

-20 гр свежег квасца

-2 кашике шећера

-5 дл топле воде

-2 дл уља

-рендана кора лимуна

-мало соли

-уље за премазивање

Фил

-0,5 кг вишања (смрзнуте или из компота)

-300 гр шећера

-1 чаша пшеничних клица

-мало цимета

 

ПРИПРЕМА

У 1 дл воде потопити квасац и 2 кашике шећера и оставити да одстоји 10 минута.  Потом то додати у брашно, долити остатак воде, додати уље, рендану кору и со. Од тога замесити меко тесто и оставити да нарасте. Поделити на 3 јуфке, растањити, премазати са уљем, поређати вишње, посути шећером, пшеничним клицама и циметом. Увити у ролну, поређати у плех и оставити да нарасте. Пећи у рерни загрејаној на 200° целзијуса око 30 минута. Пре и после печења штрудлу премазати уљем.

Уколико волите да радите са тестом прочитајте и следећи рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић