
Рецепт за посну слатку питу са куваним житом. Узмите по три коре, ставите надев, уролајте и пита је спремна за печење. Укус куваног жита у хрскавој пити је заиста непоновљив. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-1 паковање кора
-300 гр куване пшенице (самлевена или благо згњечена)
-150 гр млевених ораха
-200 гр шећера
-1,5 дл уља
-1,5 дл киселе воде
-цимет
-млевени мускатни орашчић
-ванилин шећер
ПРИПРЕМА
Ставити 2 коре једну преко друге, сваку попрскати уљем и киселом водом. Трећу кору мало згужвати па попрскати уљем и киселом водом. Одозго посути млевене орахе, шећер, пшеницу, цимет, млевени мускатни орашчић и ванилин шећер. Коре уролати, попрскати уљем и ставити у подмазан плех. Поступак поновити и са преосталим корама, пећи на 250 степени целзијуса док не порумени.
Уколико волите укус куваног жита прочитајте и следећи рецепт за посну торту.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић