
Рецепт за посну рендану шаргарепу. Изрендајте шаргарепу, продинстајте, богато зачините и јело је готово. За дане поста на уљу или на води зависно од припреме.
САСТОЈЦИ
-0,5 кг шаргарепе
-3 струка младог лука
-бели лук по укусу
-со, бибер, сушени зачин
-уље (вода)
-першун по укусу
ПРИПРЕМА
Шаргарепу изрендати и ставити да се лагано динста на уљу, уз повремено мешање. Додати ситно сецкани млади лук, бели лук, посолити, побиберити, додати сушени зачин. Динстати док шаргарепа не омекша и на крају додати сецкани першун по укусу.
Напомена: уколико је пост на води, уместо уља додајте воду.
Прочитајте и рецепт за јело од хељде овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић