РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ПИТУ СА ПЛАВИМ ПАТЛИЏАНОМ

Рецепт за посну питу са плавим патлиџаном. Ову питу вероватно нисте пробали, али не жалите труда да је припремите. За дане поста на уљу.

Састојци

-500гр кора за питу

-300гр плавог патлиџана

-шољица пиринча (скуваног)

-2 главице црног лука

-1 празилук

-со, бибер, млевени зачин

-млевени лан, сусам

-уље

Прелив

-1дл уља

-2дл пива

Припрема

Плави патлиџан ољуштити, исећи на колутове и оставити да одстоји 10 минута у хладној сланој води. Потом га извадите из воде и оцедите, ситно исецкајте и пропржите на уљу са црним луком и празилуком. На крају додати кувани пиринач, млевени лан, сушени зачин, бибер и со по укусу. Коре ређати у плех, сваку другу премазати филом, и поступак понављати док се не утроши сав фил. На крају питу у плеху исеците на коцке и прелијте мешавином уља и пива. Посути сусамом и пећи 40 минута на 200° целзијуса.

Уколико волите рибљу чорбу пробајте  следећи рецепт.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић