РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ МУСАКУ ОД ЗЕЉА

Рецепт за мусаку без кромпира и меса. Ово укусно посно  јело  прави је избор у периоду када има свежег зеља. За дане поста на води.

 Састојци

-2 везе зеља

-1 шоља пиринча

-3 чена белог лука

-со, бибер, суви зачин

-мало печеног сусама

Припрема

Зеље кратко потопити у врућу воду да омекша. Пиринач скувати, процедити, додати ситно сецкан празилук  и бели лук, посолити, побиберити, додати суви зачин. У ватросталну чинију поређати половину обареног зеља, преко њега додати припремљени пиринач и покрити остатком зеља. Посолити, посути печеним сусамом, налити са пола шоље воде ( ако није пост на води можете прелити уљем). Ставити у загрејану рерну да се запече 5-10 минута. Служити  уз сенф (ако није пост на води може и  посни мајонез).

Уколико вам се свидео овај рецепт прочитајте како се спрема још једно  укусно јело са пиринчем.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић