
Рецепт за посну мусаку од тиквица. Тиквице исеците на листове, уваљајте у брашно, поређајте у тепсију, преко тога зачињени пиринач, па поново слој тиквица. Запеците у рерни и ето укусног оброка. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-2 веће тиквице
-1 шоља куваног пиринча
-2 струка младог лука
-3 чена белог лука
-со, бибер, суви зачин
-брашно, уље
ПРИПРЕМА
Тиквице ољуштити и исећи по дужини на танке листове, уваљати у брашно. Половину припремљених тиквица поређати у тепсију. Кувани пиринач посолити, побиберити, додати суве зачине, ситно сецкан млади лук и бели лук па поређати преко тиквица у тепсију. Преко овога додати другу половину припремљених тиквица, посолити, прелити уљем и ставити у добро загерејану рерну да се запече око 15 минута. Служити топло.
Уколико волите шампињоне прочитајте следећи рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић