РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЧОРБУ СА РАЗНИМ ПОВРЋЕМ

Рецепт за посну чорбу са разним поврћем. Иако је ово 100-ти рецепт у нашој рубрици, нисмо употребили 100 врста поврћа за ову чорбу. Ипак, има га довољно да ову чорбу учини неодољивом због   богатства боја и укуса. Једноставна и брза припрема. За дане поста на уљу.

 САСТОЈЦИ

-3 шаргарепе

-2 главице црног лука

-3 парадајза

-1 свежа паприка

-400 гр бораније

-300 гр кромпира

-3 чена белог лука

-уље

-со, суви зачин, бибер, першун

ПРИПРЕМА

Шаргарепу изрендати, парадајз ољуштити и изрендати, црни лук ситно исецкати и све динстати на уљу док поврће не омекша. Додати ситно сецкану боранију и паприку и кромпир исецкан на коцкице. Посолити, побиберити, додати суви зачин, налити са водом и кувати на тихој ватри док поврће не омекша. На крају додати  ситно сецкани бели лук и першун. Служити топло.

Рецепт за још једну укусну посну чорбу прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић