
Рецепт за посну чорбу са разним поврћем. Иако је ово 100-ти рецепт у нашој рубрици, нисмо употребили 100 врста поврћа за ову чорбу. Ипак, има га довољно да ову чорбу учини неодољивом због богатства боја и укуса. Једноставна и брза припрема. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-3 шаргарепе
-2 главице црног лука
-3 парадајза
-1 свежа паприка
-400 гр бораније
-300 гр кромпира
-3 чена белог лука
-уље
-со, суви зачин, бибер, першун
ПРИПРЕМА
Шаргарепу изрендати, парадајз ољуштити и изрендати, црни лук ситно исецкати и све динстати на уљу док поврће не омекша. Додати ситно сецкану боранију и паприку и кромпир исецкан на коцкице. Посолити, побиберити, додати суви зачин, налити са водом и кувати на тихој ватри док поврће не омекша. На крају додати ситно сецкани бели лук и першун. Служити топло.
Рецепт за још једну укусну посну чорбу прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић