
Рецепт за посну чорбу са папалинама. Уверите се како се може брзо спремити изузетно укусна рибља чорба богата поврћем. За дане поста на риби. Пријатно!
САСТОЈЦИ
-300г папалина
-500г парадајза (свеж, смрзнут или пире)
-2 паприке
-3 шаргарепе
-4 главице црног лука
-2 празилука
-2 кашике шећера
-3 кашике брашна
-1дл уља
-пола кесице посне супе
-со, бибер, першун
ПРИПРЕМА
Папалине ставити у врућу воду, пар минута прокувати, потом охладити и очистити од костију. Парадајз ољуштити, ситно га исецкати или изрендати и кувати 10 минута са 2 кашике шећера. Додати ситно сецкан црни лук, празилук, рендану шаргарепу, паприку и уље. Кувати на средњој температури док поврће не омекша. Размутити 3 кашике брашна у мало воде и додати у чорбу. Сачекати да проври, додати папалине. Налити 1л воде, посолити, побиберити, додати посну супу, кувати 10 минута и на крају додати першун.
Уз ову чорбу добро иде и врло укусан хлеб, а рецепт прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић