РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЧОРБУ СА ПАПАЛИНАМА

Рецепт за посну  чорбу са папалинама. Уверите се како се  може брзо спремити изузетно укусна рибља чорба богата поврћем. За дане поста на риби. Пријатно!

 САСТОЈЦИ

 -300г папалина

 -500г парадајза (свеж, смрзнут или пире)

 -2 паприке

 -3 шаргарепе

 -4 главице црног лука

 -2 празилука

 -2 кашике шећера

 -3 кашике брашна

 -1дл уља

 -пола кесице посне супе

 -со, бибер, першун

ПРИПРЕМА

Папалине ставити у врућу воду, пар минута прокувати, потом охладити и очистити од костију. Парадајз ољуштити, ситно га  исецкати или изрендати и кувати 10 минута са 2 кашике шећера. Додати ситно сецкан црни лук, празилук, рендану шаргарепу, паприку и уље. Кувати на средњој температури док поврће не омекша. Размутити 3 кашике брашна у мало воде и додати у чорбу. Сачекати да проври, додати папалине. Налити 1л воде, посолити, побиберити, додати посну супу, кувати 10 минута и на крају додати першун.

Уз ову чорбу добро иде и врло укусан хлеб, а рецепт прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић