
Рецепт за посну чорбу од спанаћа са резанцима од спелте. Резанци од житарице спелте, која се помиње још у Библији, уз добро познати укус спанаћа чине ову чорбу посебном. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-500гр спанаћа
-1 струк празилука
-4 чена белог лука
-со, суви зачин, бибер, першун
-мало уља
-100гр резанаца од спелте
ПРИПРЕМА
Ситно исецкати празилук и динстати га на мало воде. Налити 0,5л воде, додати спанаћ крупно сецкан, а затим додати по укусу суве зачине, бибер и со. Пустити да кључа 5 минута, а потом додати спелтине резанце и кувати још 10 минута. На крају додати мало уља, ситно сецкан бели лук и першун.
Рецепт за укусан сос прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић