
Рецепт за колач чије шаре личе на зебру. Пустите машти на вољу и направите шаре које желите. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-5 шољица млаке воде
-4 шољице шећера
-3 шољице уља
-7 шољица брашна
-3 шољице гриза
-2 кашике какаоа
-2 кесице ванилин шећера
-1 прашак за пециво
-рендана кора од једног лимуна
ПРИПРЕМА
Умутити шећер и уље, додати млаку воду. Постепено додавати брашно, гриз и прашак за пециво. Потом додати нарендану кору лимуна и ванилин шећер и све добро измешати. Добијену смесу поделити на два дела и у један додати какао. Плех обложити папиром за печење. Кашиком наизменично сипати у плех тамно тесто па преко њега жуто. Таквом техником сипања се добијају концентрични кругови браон и жуте боје. Након што сипате сву смесу можете врхом ножа исцртати још шара по тесту по жељи. Шаре подсећају на зебру па отуда и назив за овај колач. Пећи на температури 200 степени целзијуса око 30 минута. Охлађен колач исећи на коцке.
Рецепт Светлане Антонић из Вуконе
Пре ове посластице треба појести и неки укусан оброк, рецепт прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић