РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ЗЕБРА КОЛАЧ

Рецепт за колач чије шаре личе на зебру. Пустите машти на вољу и направите шаре које желите.  За дане поста на уљу.

 САСТОЈЦИ

-5 шољица млаке  водеРецепт за посни зебра колач

-4 шољице шећера

-3 шољице уља

-7 шољица брашна

-3 шољице гриза

-2 кашике какаоа

-2 кесице ванилин шећера

-1 прашак за пециво

-рендана кора од једног лимуна

 

 ПРИПРЕМА

Умутити шећер и уље, додати млаку воду. Постепено додавати брашно, гриз и прашак за пециво. Потом додати нарендану кору лимуна и ванилин шећер и све добро измешати. Добијену смесу поделити на два дела и у један додати какао. Плех обложити папиром за печење. Кашиком наизменично сипати у плех тамно тесто па преко њега жуто. Таквом техником сипања се добијају концентрични кругови браон и жуте боје. Након што сипате сву смесу можете врхом ножа исцртати још шара по тесту по жељи. Шаре подсећају на зебру па отуда и назив за овај колач. Пећи на температури  200 степени целзијуса око 30 минута. Охлађен колач исећи на коцке.

Рецепт Светлане Антонић из Вуконе

Пре ове посластице треба појести и неки укусан оброк, рецепт прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић