
Рецепт за посни српски бисквит. Хрскав колач са јабукама за дане када се пости на уљу. Посластица готова за 30-так минута.
САСТОЈЦИ
3 шоље брашна
3 кашике гриза
1 кашичица прашка за пециво
1 кашичица соде бикарбоне
6 кашика какаоа
2 шоље шећера
10 кашика уља
2 кашичице сирћета
2 кесице ванилин шећера
2 шоље хладне воде
2 јабуке исецкане на коцкице
мало соли
ПРИПРЕМА
Брашнo, гриз и какао умешајте са прашком за пециво, содом бикарбоном, додајте шећер и мало соли. У ову смесу сипајте уље, воду, ванилин шећер и сецкане јабуке. Добијено тесто сипајте у подмазану и брашном посуту тепсију, пеците 30 минута на 180-200°. Готов колач исеците на коцке и поспите шећером у праху.
Објаву приремила Зорица Ранисављевић