РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПУЊЕНИ ПРАЗИЛУК

Рецепт за посни пуњени празилук. Бланширајте листове од празилука, напуните их зачињеним обареним пиринчем и запеците у рерни. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ:

 - 2 струка дебљег празилука

- 250 г обареног пиринча

- уље

- 1 главица црног лука

- со, бибер

- зачинска паприка

ПРИПРЕМА

Празилук опрати, пресећи на пола по дужини, а затим га уздужно расећи  до средине тако да добијемо правоугаоне листове.У већу шерпу сипати воде и додати кашичицу соли. Кад вода проври, празилук кратко бланширати. Бланширани празилук прелити са хладном водом.У тигању на уљу пропржити црни лук, потом додати зачине и пиринач. Промешати и склонити са рингле. На листове празилука ставити кашичицу надева и увијати у троуглиће, као грчку баклаву. Увијени празилук поређати у тепсију, премазати уљем и пећи на 200 степени.

Рецепт за још једно укусно јело са пиринчем прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић