
Рецепт за посни пуњени празилук. Бланширајте листове од празилука, напуните их зачињеним обареним пиринчем и запеците у рерни. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ:
- 2 струка дебљег празилука
- 250 г обареног пиринча
- уље
- 1 главица црног лука
- со, бибер
- зачинска паприка
ПРИПРЕМА
Празилук опрати, пресећи на пола по дужини, а затим га уздужно расећи до средине тако да добијемо правоугаоне листове.У већу шерпу сипати воде и додати кашичицу соли. Кад вода проври, празилук кратко бланширати. Бланширани празилук прелити са хладном водом.У тигању на уљу пропржити црни лук, потом додати зачине и пиринач. Промешати и склонити са рингле. На листове празилука ставити кашичицу надева и увијати у троуглиће, као грчку баклаву. Увијени празилук поређати у тепсију, премазати уљем и пећи на 200 степени.
Рецепт за још једно укусно јело са пиринчем прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић