
Рецепт за посни пуњени кромпир. Изузетан укус, а тако једноставно. Скувајте кромпир и издубите средину, а потом га напуните надевом од разног поврћа. За дане поста на води.
САСТОЈЦИ
-5 кромпира средње величине
-3 паприке
-1 парадјз
-главица црног лука
-4 чена белог лука
-неколико маслинки
-неколико шампињона
-мало свеже коприве (кад је има)
-со, бибер, оригано, суви зачини, першун
ПРИПРЕМА
Кромпир укувати у љусци, потом га пресећи на пола по дужини и издубити средину.
Паприке, парадјз, црни и бели лук ситно исецкати и динстати на води док не омекшају. Пред крај додати ситно сецкане маслинке, шампињоне и коприву, посолити, побиберити, додати суве зачине и оригано по укусу.
Ову смесу сјединити са кромпиром извађеним из средине и њоме напунити полутке кромпира. Одозго посути першуном и кратко запећи у претходно загрејаној рерни на 220 степени целзијуса.
Уколико сте расположени за неки слаткиш прочитајте следећи рецепт.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић