РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПУЊЕНИ КРОМПИР

Рецепт за посни пуњени кромпир. Изузетан укус, а тако једноставно. Скувајте кромпир и издубите средину, а потом га напуните надевом од разног поврћа. За дане поста на води.

 САСТОЈЦИ

-5 кромпира средње величине

-3 паприке

-1 парадјз

-главица црног лука

-4 чена белог лука

-неколико маслинки

-неколико шампињона

-мало свеже коприве (кад је има)

-со, бибер, оригано, суви зачини, першун

 ПРИПРЕМА

Кромпир укувати у љусци, потом га пресећи на пола по дужини и издубити средину.

Паприке, парадјз, црни и бели лук ситно исецкати и динстати на води док не омекшају. Пред крај додати ситно сецкане маслинке, шампињоне и коприву, посолити, побиберити, додати суве зачине и оригано по укусу.

Ову смесу сјединити са кромпиром извађеним из средине и њоме напунити полутке кромпира. Одозго посути першуном и кратко запећи у претходно загрејаној рерни на 220 степени целзијуса.

Уколико сте расположени за неки слаткиш прочитајте следећи рецепт.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић