РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПОДВАРАК

Рецепт за посни подварак. Исецкајте кисели купус и динстајте га са црним луком, а пред крај додајте и остале зачине. Укусно јело за дане поста на води.

САСТОЈЦИ

-1 главица киселог купуса

-2 главице црног лука

-1 струк празилука

-4 чена белог лука

-1 дл уља ( по потреби и више)

-мало воде

-суви зачини, бибер, першун

ПРИПРЕМА

Исецкати црни лук и мало га пропржити на уљу, додати ситно сецкани кисели купус, уље, мало воде и динстати на тихој ватри. Повремено промешати и долити воде по потреби. Када купус омекша, додати ситно сецкани празилук и бели лук, затим додати суве зачине, бибер по укусу, мало уља и кратко продинстати. Склонити са шпорета и посути сецканим першуном.

Ако волите  шаргарепу, прочитајте рецепт за укусно јело овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић