
Рецепт за посни подварак. Исецкајте кисели купус и динстајте га са црним луком, а пред крај додајте и остале зачине. Укусно јело за дане поста на води.
САСТОЈЦИ
-1 главица киселог купуса
-2 главице црног лука
-1 струк празилука
-4 чена белог лука
-1 дл уља ( по потреби и више)
-мало воде
-суви зачини, бибер, першун
ПРИПРЕМА
Исецкати црни лук и мало га пропржити на уљу, додати ситно сецкани кисели купус, уље, мало воде и динстати на тихој ватри. Повремено промешати и долити воде по потреби. Када купус омекша, додати ситно сецкани празилук и бели лук, затим додати суве зачине, бибер по укусу, мало уља и кратко продинстати. Склонити са шпорета и посути сецканим першуном.
Ако волите шаргарепу, прочитајте рецепт за укусно јело овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић