РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПИРЕ ОД ПАСУЉА

Рецепт за посни пире од пасуља. Скувајте пасуљ, направите пире, зачините га и ето укусног прилога или намаза. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

-500 гр пасуља

-1 главица белог лука

-1 дл уља

-со, бибер, суви зачин

-1 кашика алеве паприке

ПРИПРЕМА

Пасуљ скувати, процедити и изгњечити (направите пире). Посолити, побиберити, додати суве зачине.

Уље загрејати, додати сецкани бели лук и мало пропржити, додати алеву паприку и промешати, скинути са ватре. Сјединити са пасуљем и добро промешати.

Сипати у чиније за сервирње и прелити сецканим белим луком пропрженим на уљу. Пире служити хладно као прилог, а може и као намаз.

За још једно јело од пасуља рецепт прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић