
Рецепт је тако једноставан, а јело тако укусно. Празилук и бели лук успевају да надјачају познати јак укус патлиџана. За дане поста на уљу. Пријатно!
САСТОЈЦИ
-4 патлиџана
-2 празилука
-4 чена белог лука
-со, суви зачини, бибер
-сецкани першун
-уље
ПРИПРЕМА
Патлиџан ољуштити, исећи по дужини на режњеве и држати у сланој води 15 минута. Извадити из воде, оцедити, а онда поређати у плех и пећи 10 минута у рерни. Потом га исецкати на што ситније комаде и ставити да се пржи на уљу заједно са исецканим празилуком. Посолити, додати суви зачин и бибер. Пржити на средњој температури око 15 минута и пред крај додати сецкани бели лук и першун.
Уколико волите јела са плавим патлиџаном пробајте и овај рецепт.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић