РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПАТЛИЏАН СА ПРАЗИЛУКОМ

Рецепт је тако једноставан, а јело тако укусно. Празилук и бели лук успевају да надјачају познати јак укус патлиџана. За дане поста на уљу. Пријатно!

 

САСТОЈЦИ

-4 патлиџана

-2 празилука

-4 чена белог лука

-со, суви зачини, бибер

-сецкани першун

-уље

ПРИПРЕМА

Патлиџан ољуштити, исећи по дужини на режњеве и држати у сланој води 15 минута. Извадити из воде, оцедити, а онда поређати у плех и пећи 10 минута  у рерни. Потом га исецкати на што ситније комаде и ставити да се пржи на уљу заједно са исецканим празилуком. Посолити, додати суви зачин и бибер. Пржити на средњој температури око 15 минута и пред крај додати сецкани бели лук и першун.

Уколико волите јела са плавим патлиџаном пробајте и овај рецепт.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић