РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ КУПУС СА ТЕСТЕНИНОМ

Рецепт за посни купус са тестенином. Исецкајте свеж купус, црни лук и празилук, продинстајте, зачините, и додајте кувану тестенину. За дане поста на уљу или на води зависно од припреме.

САСТОЈЦИ

-1 главица свежег купуса

-2 главице црног лука

-1 струк празилука

-3 чена белог лука

-со, суви зачини, бибер, першун

-уље

-кувана тестенина по избору (тракаста, чипкаста)

 ПРИПРЕМА

Купус, црни лук и празилук ситно исецкати, ставити у шерпу, сипати мало уља ( за пост на води додати мало воде) и динстати на тихој ватри док купус не омекша. На крају посолити, побиберити, додати суве зачине, ситно сецкан бели лук и још мало продинстати. Скинути са шпорета, додати кувану тестенину и сецкани першун. Служити топло.

Уколико волите грашак прочитајте рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић