РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ КРОМПИР СА ПШЕНИЦОМ

Рецепт за посни кромпир са пшеницом. Исеците кромпир на колутове, издинстајте га, додајте кувану пшеницу и зачините. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

-0,5кг кромпира

-1 шоља куване пшенице

-1 струк празилука

-сецкани першун

-уље

-со, суви зачин, бибер

ПРИПРЕМА

Кромпир ољуштити, исећи на колутове и ставити у посуду, сипати мало уља и воде и динстати. Додати сецкани празилук, посолити, побиберити, додати мало сувог зачина и на крају кувану пшеницу. Кад кромпир омекша додати и сецкани першун.

Пробајте још једно јело са кромпиром, рецепт прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављвић