
Рецепт за посни колач са поморанџом и соком од парадајза. Мекане коре и укус поморанџе чине га неодољивим. Овај колач је и "храна" за очи с обзиром на дивне боје. За дане поста на уљу.
Састојци
Коре
-12 кашика растопљеног маргарина
-12 кашика куваног парадајза (сок)
-12 кашика шећера
-1 прашак за пециво
-рендана кора од једне поморанџе
-брашно (додавати док се не добије меко тесто)
Фил
-10 кашика шећера
-0,6л воде
-2 пудинга од ваниле
-рендана кора од једне поморанџе
-120 гр маргарина
-млевени ораси ( по укусу)
Припрема
Коре
Маргарин, парадајз, сок, шећер, кору од поморанџе, измешати, додати прашак за пециво и постепено додавати брашно док се не добије меко тесто. Поделити тесто на три дела и од сваког формирати кору величине преврнутог плеха на којем ће се пећи. Преврнути плех подмазати маргарином и посути брашном, нанети развучену кору и ставити у рерну да се пече 6-7 минута на температури од 220 степени целзијуса (док не порумени). Након печења плех обрисати салветом, поново подмазати и посути брашном и испећи преостале две коре.
Фил
0,5л воде засладити са 6 кашика шећера и ставити да проври. У ово додати два пудинга од ваниле која су претходно размућена са 0,1 л воде. Скувати пудинг и на крају додати рендану кору поморанџе. Кад се пудинг прохлади, у њега додати 4 кашике шећера размућених са 120 грама маргарина.
Коре филовати пудингом и посипати млевеним орасима. Колач исећи на коцке.
Рецепт Светлане Секе Лазаревић
Уколико вам се овај рецепт свидео, прочитајте рецепт за још један колач са пудингом.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић