РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ КОЛАЧ СА МАКОМ

Рецепт за посни колач са маком. Уживајте у укусу мака иако није штрудла у питању. Препоручујемо да их пробате топле.

САСТОЈЦИ

Тесто

-20г свежег квасца или пола кесице сувог квасца

-3 шољице уља

-1дл воде

-500-600г брашна

-2 кашике шећера

-мало соли

Фил

-300-350мл воде

-300г шећера

-400г млевеног мака

-2 кесице ванилин шећера

ПРИПРЕМА

Тесто

Квасац и шећер сипати у млаку воду и оставити да нарасте. Затим у брашно сипати уље, со и квасац и замесити тесто. Поделити на 4 дела, растањити на коре величине плеха и филовати.

Фил

Воду загрејати, додати шећер, ванилин шећер и на крају мак. Кратко мешати, скинути са шпорета и прохладити. Ређати у плех  наизменично кору и фил и оставити 20 минута да тесто нарасте. Пећи 30 минута на 200° целзијуса. Колач по жељи прелијте чоколадом.

Рецепт за још једну посластицу прочитајте овде.

Припремила Зорица Ранисављевић