РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ЈАФА КОЛАЧ

Рецепт за посни јафа колач. Испеците коре, додајте фил од поморанџе и на крају прелијте чоколадном глазуром. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

Коре

-20 кашика уља

-20 кашика воде

-20 кашика шећера

-15 кашика брашна

-5 кашика пшеничног гриза

-1 кесица прашка за пециво

Фил

-200 гр шећера

-1 чаша воде

-4 кашике џема од кајсије

-1 замрзнута поморанџа

-100 гр посног дробљеног кекса

-печена кора

Глазура

-3 штангле чололаде

-5 кашика воде

-3 кашике уља

-2 кашике шећера

ПРИПРЕМА

Коре

Сјединити све састојке и испећи две коре у плеху ( димензије 35x25 цм).

Фил

Шећер ушпиновати са водом, додати једну испечену кору издробљену на ситне комаде, џем од кајсије,  ситно изрендану замрзнуту поморанџу и дробљени кекс.

Глазура

Све састојке ставити у посуду и загревати уз стално мешање док се не добије хомогена смеса.

Преосталу кору премазати џемом од кајсије, потом нанети претходно припремљен фил и на крају прелити глазуром од чоколаде. Сачекати да се стегне глазура и затим исећи.

Рецепт за још једну посластицу са чоколадом прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић