
Рецепт за посни јафа колач. Испеците коре, додајте фил од поморанџе и на крају прелијте чоколадном глазуром. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
Коре
-20 кашика уља
-20 кашика воде
-20 кашика шећера
-15 кашика брашна
-5 кашика пшеничног гриза
-1 кесица прашка за пециво
Фил
-200 гр шећера
-1 чаша воде
-4 кашике џема од кајсије
-1 замрзнута поморанџа
-100 гр посног дробљеног кекса
-печена кора
Глазура
-3 штангле чололаде
-5 кашика воде
-3 кашике уља
-2 кашике шећера
ПРИПРЕМА
Коре
Сјединити све састојке и испећи две коре у плеху ( димензије 35x25 цм).
Фил
Шећер ушпиновати са водом, додати једну испечену кору издробљену на ситне комаде, џем од кајсије, ситно изрендану замрзнуту поморанџу и дробљени кекс.
Глазура
Све састојке ставити у посуду и загревати уз стално мешање док се не добије хомогена смеса.
Преосталу кору премазати џемом од кајсије, потом нанети претходно припремљен фил и на крају прелити глазуром од чоколаде. Сачекати да се стегне глазура и затим исећи.
Рецепт за још једну посластицу са чоколадом прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић