
Рецепт за посни гулаш од буковача. Пробајте и уверите се да су буковаче укусније од меса. За дане поста на води или на уљу зависно од припреме.
САСТОЈЦИ
-300гр буковача
-300 гр кромпира
-2 главице црног лука
-2 шаргарепе
-2 паприке (свеже или смрзнуте)
-1 струк празилука
-3 чена белог лука
-2 кашике брашна
-туцана љута паприка (по укусу)
-сушени зачин, со, бибер, першун
-уље (или вода за пост на води)
ПРИПРЕМА
Ситно исецкати шаргарепу, паприке, црни лук и празилук. Динстати на тихој ватри око 20 минута. Затим додати ситно исечене буковаче и кратко продинстати. Додати кромпир исечен на коцке, налити воде да огрезне, посолити, побиберити, додати суви зачин, љуту паприку. Кувати док кромпир не омекша. На крају додати 2 кашике брашна размућене у мало воде, ситно сечен першун и бели лук и још мало продинстати.
Уколико волите рибљу чорбу прочитајте следећи рецепт овде.
Припремила Зорица Ранисављевић