РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ГУЛАШ ОД БУКОВАЧА

Рецепт за посни гулаш од буковача. Пробајте и уверите се да су буковаче укусније од меса. За дане поста на води или на уљу зависно од припреме.

САСТОЈЦИ

-300гр буковача

-300 гр кромпира

-2 главице црног лука

-2 шаргарепе

-2 паприке (свеже или смрзнуте)

-1 струк празилука

-3 чена белог лука

-2 кашике брашна

-туцана љута паприка (по укусу)

-сушени зачин, со, бибер, першун

-уље (или вода  за пост на води)

 ПРИПРЕМА

Ситно исецкати шаргарепу, паприке, црни лук и празилук. Динстати на тихој ватри око 20 минута. Затим додати ситно исечене буковаче и кратко продинстати. Додати кромпир исечен на коцке, налити воде да огрезне, посолити, побиберити, додати суви зачин, љуту паприку. Кувати док кромпир не омекша. На крају додати 2 кашике брашна размућене у мало воде, ситно сечен першун и бели лук и још мало продинстати.

Уколико волите рибљу чорбу прочитајте следећи рецепт овде.

Припремила Зорица Ранисављевић