
Рецепт за запечене паприке пуњене пиринчом. За дане поста на уљу. Обиље зачина даје овом јелу одличан укус, а једноставна припрема је додатни разлог да га и ви припремите. Пријатно!
САСТОЈЦИ
-10 паприка средње величине
-2 шоље пиринча
-1 струк празилука
-1 струк младог лука
-3 чена белог лука
-уље
-со, бибер, суви зачини, першун, оригано
ПРИПРЕМА
Пиринач скувати, посолити, побиберити, додати суве зачине, сецкани празилук, першун, млади лук, бели лук и све добро измешати. Овом смесом пунити паприке, ређати у тепсију, прелити уљем, посути одозго суви зачин и оригано. Ставити у добро загрејану рерну и пећи око 15 минута (тј. док паприка не буде печена).
Рецепт за још једно укусно посно јело прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић