
Рецепт за посне тиквице у зачинима - поховане и са посним мајонезом. Мало јача храна за дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
- 3 тиквице
- 5 кашика пшеничног брашна
- 5 кашика кукурузног брашна
- со, суви зачин, бибер
- 4 чена белог лука
- першун
- оригано
- уље
ПРИПРЕМА
Тиквице опрати, ољуштити и исећи по дужини на режњеве, сваки уваљати у мешавину пшеничног и кукурузног брашна, пржити у добро загрејаном уљу са обе стране да порумене. Слагати у чинију, посолити, побиберити, посути суви зачин, ситно сецкан бели лук, першун и оригано. Као додатак уз ово јело може се послужити посни мајонез.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић