РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ

Рецепт за посне тиквице у зачинима - поховане и са посним мајонезом. Мало јача храна за дане поста на уљу.

 

САСТОЈЦИ

- 3 тиквице

- 5 кашика пшеничног брашна

- 5 кашика кукурузног брашна

- со, суви зачин, бибер

- 4 чена белог лука

- першун

- оригано

- уље

ПРИПРЕМА

Тиквице опрати, ољуштити  и исећи по дужини на режњеве, сваки уваљати у мешавину пшеничног и кукурузног брашна, пржити у добро загрејаном уљу са обе стране да порумене. Слагати у чинију, посолити, побиберити, посути суви зачин, ситно сецкан бели лук, першун и оригано. Као додатак уз ово јело може се послужити посни мајонез.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић