
Рецепт за посне поховане шампињоне. Укусан оброк који се брзо спрема. Да током врелих дана проведете што краће време поред шпорета. Посни поховани шампињони уз мајонез и сенф као прилог. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-400г шампињона
-5 кашика пшеничног брашна
-5 кашика кукурузног брашна
-4 чена белог лука
-со, суви зачин, бибер
-першун
-уље
ПРИПРЕМА
Шампињоне опрати и исећи по дужини на листиће, али мало дебље,сваки уваљати у мешавину пшеничног и кукурузног брашна, пржити у добро загрејаном уљу са обе стране, кратко само да порумене.У чинију слагати ред шампињона,сваки посолити,побиберити,посути суви зачин,ситно сецкан бели лук и першун, и тако све док има шампињона. Покрити фолијом и служити топло. Као прилог уз ово јело може се послужити посни мајонез и сенф.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић