РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПОХОВАНЕ ШАМПИЊОНЕ

Рецепт за посне поховане шампињоне. Укусан оброк који се брзо спрема. Да током врелих дана проведете што краће време поред шпорета.  Посни поховани шампињони уз мајонез и сенф као прилог. За дане поста на уљу.

 САСТОЈЦИ

-400г шампињона

-5  кашика пшеничног брашна

-5 кашика кукурузног брашна

-4 чена белог лука

-со, суви зачин, бибер

-першун

-уље

ПРИПРЕМА

Шампињоне опрати и исећи по дужини на листиће, али мало дебље,сваки уваљати у мешавину пшеничног и кукурузног брашна, пржити у добро загрејаном уљу са обе стране, кратко само да порумене.У чинију слагати ред шампињона,сваки посолити,побиберити,посути суви зачин,ситно сецкан бели лук и першун, и тако све док има шампињона. Покрити фолијом и служити топло. Као прилог уз ово јело може се послужити посни мајонез и сенф.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић