РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПОГАЧИЦЕ СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ОРИГАНОМ

Рецепт за погачице које се топе у устима, док  бели лук и оригано освајају све око вас. Направите одмах дуплу количину јер брзо нестају. За дане поста на уљу. Пријатно вам било!

САСТОЈЦИ

Тесто

 -2,5 велике шоље брашна

-2 кашичице прашка за пециво

-4 чена белог лука

-пола велике шоље маслиновог уља

-1 велика шоља топле воде

-со,оригано

 Премаз

-3 кашике маслиновог уља

-1 уситњен чен белог лука

-1 кашика оригана

ПРИПРЕМА

Помешати брашно са сољу и прашком за пециво, додати маслиново уље, топлу воду, оригано и уситњен бели лук. Замесити мекано тесто   и растањити на радној површини, исећи на 3 траке и сваку премазати мешавином маслиновог уља, белог лука и оригана. Послагати траке једну преко друге, расклагијати и исећи на квадрате или кругове по жељи. Поређати комаде у плех и пећи.

Рецепт за још једну слану посластицу прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић