
Рецепт за погачице које се топе у устима, док бели лук и оригано освајају све око вас. Направите одмах дуплу количину јер брзо нестају. За дане поста на уљу. Пријатно вам било!
САСТОЈЦИ
Тесто
-2,5 велике шоље брашна
-2 кашичице прашка за пециво
-4 чена белог лука
-пола велике шоље маслиновог уља
-1 велика шоља топле воде
-со,оригано
Премаз
-3 кашике маслиновог уља
-1 уситњен чен белог лука
-1 кашика оригана
ПРИПРЕМА
Помешати брашно са сољу и прашком за пециво, додати маслиново уље, топлу воду, оригано и уситњен бели лук. Замесити мекано тесто и растањити на радној површини, исећи на 3 траке и сваку премазати мешавином маслиновог уља, белог лука и оригана. Послагати траке једну преко друге, расклагијати и исећи на квадрате или кругове по жељи. Поређати комаде у плех и пећи.
Рецепт за још једну слану посластицу прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић