РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ОРАСИМА И ПУДИНГОМ

Рецепт за посне печене јабуке са орасима и пудингом. Издубите јабуке, напуните их   орасима и сувим грожђем па испеците у рерни. На крају их  прелијте пудингом од ваниле. За дане поста на води.

САСТОЈЦИ

-јабуке

-сецкани ораси

-млевени ораси

-суво грожђе

-цимет

-ванилин шећер

-шећер

-пудинг од ваниле

ПРИПРЕМА

Јабуке ољуштити и издубити, поређати у тепсију. У сваку јабуку сипати шећер, млевене и сецкане орасе, суво грожђе (претходно потопљено у млаку воду), цимет, ванилин шећер. Ставити у рерну да се пеку на вишој температури, пазити да се јабуке не распадну. Печене јабуке извадити из рерне и прелити скуваним пудингом од ваниле па посути млевеним орасима.

Уколико волите дуње прочитајте рецепт за укусну посластицу овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић