
Рецепт за посне печене јабуке са орасима и пудингом. Издубите јабуке, напуните их орасима и сувим грожђем па испеците у рерни. На крају их прелијте пудингом од ваниле. За дане поста на води.
САСТОЈЦИ
-јабуке
-сецкани ораси
-млевени ораси
-суво грожђе
-цимет
-ванилин шећер
-шећер
-пудинг од ваниле
ПРИПРЕМА
Јабуке ољуштити и издубити, поређати у тепсију. У сваку јабуку сипати шећер, млевене и сецкане орасе, суво грожђе (претходно потопљено у млаку воду), цимет, ванилин шећер. Ставити у рерну да се пеку на вишој температури, пазити да се јабуке не распадну. Печене јабуке извадити из рерне и прелити скуваним пудингом од ваниле па посути млевеним орасима.
Уколико волите дуње прочитајте рецепт за укусну посластицу овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић